Vi som arbetar här

Idag är vi tre veterinärer och sex legitimerade djursjukskötare och en receptionist. Tillsammans har vi nästan 200 yrkesverksamma år inom branschen.


Jonas Eriksson – Leg. Veterinär

Bild på Jonas Eriksson - Leg. VeterinärMitt namn är Jonas Eriksson. Jag har jobbat som veterinär sedan 2005, då jag tog veterinärexamen från SLU i Uppsala. Jag har hela min karriär jobbat på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg (jag började jobba där på somrarna redan 1999, först som vikarierande s.k. djursjukvårdare, sedan som t.f. veterinär och jag jobbade varje sommar fram till min veterinärexamen).
Jag tog min specialistexamen i hundens och kattens sjukdomar 2009.
Jag har varit klinikchef för Blå Stjärnans Akut- och intensivvårdsavdelning sedan 2012 fram till dess att jag slutade på Blå Stjärnan 2015.
Under min karriär som veterinär på Blå Stjärnans Djursjukhus har mina stora intressen hela tiden varit inom narkos, smärtlindring samt akut- och intensivvård. Med åren har jag även intresserat mig för och utvecklat ett speciellt intresse inom tumörsjukdomar (onkologi). Även invärtes-medicin ligger mig varmt om hjärtat.
Parallellt med mitt jobb på Blå Stjärnan har jag även jobbat med undervisning av både veterinärer och djursjukskötare i hela Sverige inom narkos, smärtlindring samt akut- och intensivvård. Jag har föreläst på kliniker, djursjukhus och på universitet.
Efter all denna tid och specialisering på ett av Nordens största djursjukhus, så ville jag prova på något nytt. Det finns för- och nackdelar med alla typer av djursjukhus och kliniker. Norra Djurakuten är en klinik som jobbar på samma kompetenta och medicinska sätt som ett stort djursjukhus, men i liten tappning, vilket gör att man kommer närmare patienten och djurägaren. Detta ser jag som en mycket stor fördel och är något som jag har saknat på det stora sjukhuset.
Vi på Norra Djurakuten jobbar med att förfina den stora narkoskompetens vi besitter och därmed kunna erbjuda att söva djuren på absolut säkraste sätt (oavsett typ av sjukdom eller ingrepp, så länge vi kan utföra det kirurgiska ingreppet). Även smärtlindring är något som prioriteras och som vi är väldigt duktiga inom. Vi erbjuder behandlingar av tumörsjukdomar på högsta nivå, inklusive cytostatika (cellgifter), vilket har utvecklats enormt de senaste åren (de flesta hundarna och katterna mår fantastiskt bra under behandlingen). Vi står även till tjänst med en bredare och djupare utredning inom medicinska sjukdomar.
Utöver att jobba som chefsveterinär på Norra Djurakuten, så är jag även ledamot i styrelsen för specialistutbildning för veterinärer i hundens och kattens sjukdomar (steg I), ESK. Jag håller även fortsatt på med föreläsningar enligt tidigare.


Lovisa Stjernedal – Leg. Veterinär

Bild på Lovisa Stjernedal - Leg. Veterinär Jag heter Lovisa Stjernedal och är legitimerad veterinär sedan mars 2013 och tog examen på St Istvan University i Budapest, Ungern. Att studera utomlands har givit mig mycket livserfarenhet och insikt om hur djursjukvård fungerar och praktiseras utanför Sveriges gränser. Jag började jobba som veterinär i Sverige våren 2013 på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg. Där fick jag lära mig väldigt mycket inom olika arbetsområden och har kunnat ta med mig mycket viktig kunskap från tiden där. Jag har även jobbat på Västra Djursjukhuset i Göteborg under hösten 2013 och våren 2014.
Jag fick privilegiet att börja på Norra Djurakuten hösten 2013. Här kommer man närmare både djurägare och deras djur vilket jag tycker är mycket viktigt för att kunna få en bra bild av hur det går för varje patient.

Jag har gått kurser i både ultraljud och inom tandvård blandandra; Extraktionskurs 1, Perfecting Periodental Surgery och Endodontics och ingår därför i Tandteamet. Jag har även speciellt intresse för dermatologi. Jag går på utbildningar regelbundet för att uppdatera kunskapsbanken och tycker det är roligt att träffa patienter både på polikliniken och i operationssalen.
Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och hållit på med alltifrån hästar till kaniner sedan jag var liten. På min fritid ägnar jag mig mycket åt träning och umgås med vänner och familj.


Pernille Reezigt Nolby – Leg. Veterinär

Bild på Pernille Reezigt Nolby - Leg. veterinärJag heter Pernille Reezigt Nolby och jag är legitimerad veterinär sedan 2010 då jag tog min examen vid den svenska veterinärhögskolan i Uppsala. Under mitt första halvår arbetade jag på Södra Djursjukhuset i Stockholm. Därefter sökte jag mig hem till Västkusten och började arbeta på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg. På djursjukhuset arbetade jag mycket på akut- och intensivvårdsavdelningen och var även med i diabetesteamet som ansvarar för både hundar och katter med diabetes. Arbetet på djursjukhuset var otroligt stimulerande och lärorikt och att få ta hand om de allra mest sjuka/skadade djuren är något jag verkligen brinner för.

Det finns mycket som är fantastiskt med vårt yrke; de härliga djuren, veterinärmedicinen och att få vara den som får ansvaret att ta hand om en persons bästa vän.

På Norra Djurakuten träffar ni mig på bokade möten eller om ni behöver komma in akut. Jag kommer också att vara mycket på operationsavdelningen och jag håller även på att fördjupa mig inom ultraljudsdiagnostik.

På min lediga tid vill jag vara med min familj (jag har två små barn; en flicka och en pojke), vara ute nära vatten och skog och pyssla med olika div-projekt. För tillfället finns det inga djur i vårt hem, men det finns tankar om att låta en portugisisk vattenhund eller kanske en pudel flytta in.

Jag ser fram emot att träffa dig och din bästa vän på Norra Djurakuten.


 

Lars-Olof Berg – Leg. djursjukskötare

Bild på Lars-Olof Berg - Leg. djursjukskötareUtbildad Leg. Djursjukskötare vid SLU Skara, examinerad 2006. Jag har arbetat på Blå Stjärnans Djursjukhus sedan examen. Har varit på flera djurkliniker under min utbildning, bland annat på Jönköpings djursjukhus, Ale Djurklinik i Nödinge och på Åbys ATG klinik, det har varit mycket givande.
Jag älskar verkligen mitt jobb och anser att jag har världens bästa arbete och känner att jag har ”hittat hem”.

Jag har vidareutbildat mig inom dermatologi, allergier och diabetes. Enligt statistik är var fjärde patient hudrelaterad, var 10:e hund allergiker så det är ett stort område. Inte så konstigt med tanke på att huden är kroppens största organ.
Medlem i Swedish Veterinary Dermatology Study Group och deltagit i ESVD (European Society of Veterinery Dermatology) kongresser. De har årligen kurser och kongresser, jag har varit på utbildningar i Stockholm, Bled i Slovenien, Barcelona i Spanien och Vancouver i Kanada. Det är spännande att träffa kollegor som ”brinner” för samma intresse, nya rön mm. Det som intresserar mig är att det är ett detektivarbete, ibland kan man inte direkt ställa diagnos utan man får istället utesluta sjukdomar för att hitta rätt.

Jag började min anställning på Norra Djurakuten i januari 2013 och ser fram emot nya utmaningar. Jag är social och tycker om mötet med både djur och djurägare.
På min fritid tycker jag om att umgås med vänner, resa både i Sverige och utomlands, segling och skidåkning är andra stora intressen samt matlagning är en stor passion.
Jag har nästan alltid haft hund, nu har jag en blandras på sex år som heter Tore, det finns Golden retriever, Labrador, Schäfer, New Foundland och Gråhund i en och samma hund så det är en salig blandning, men en underbar sådan.


 

Cecilia Abelson – VD

Mitt namn är Cecilia Abelson, jag är leg.djursjukskötare och ny VD vid Norra Djurakuten.

Jag har tidigare arbetat närmare 30 år vid Djursjukhuset i Jönköping, där var jag även delägare och VD under 15 år.

Jag tycker att det är fantastiskt roligt att arbeta på den lilla kliniken med samma höga service och kvalitét på djursjukvården som på det stora djursjukhuset. Personalen på kliniken är professionella med hög servicekänsla för att bemöta djurägarna och djuren på bästa sätt. Kliniken har spetskompetens i onkologi, diabetesvård, anestesi och tandvård. Vad vi inte kan erbjuda är vård dygnet runt, vi har ej heller öppet under helger. Är det så att vi inte kan utföra vissa operationer eller specifika undersökningar så remitterar vi till den veterinär/djursjukhus som är bäst lämpad för just ditt djur och vi kan sköta eftervården och uppföljning här på kliniken.

 


Elisabeth (Lisa) Jendestig – Leg. djursjukskötare

Elisabeth (Lisa) Jendestig - Leg. djursjukskötareUtbildad  legitimerad djursjukskötare vid SLU i Skara 1993. Har därefter fortbildat mig inom området med olika tilläggsutbildningar inom Anestesiologi 5p (2000), Etologi hund och katt 5p (2002), Rehabilitering hund och häst 10p (2007), Medicinsk mikrobiologi, immunologi och sjukvårdshygien 10p (2006), Anestesiologi 15p (2008) och Odontologi 7,5p (2008).

Därtill har jag genomgått en mängd kurser (både inom och utom landets gränser) inom olika områden; Farmakologi, Lågflödesanestesi och respiratorhantering, Anestesi och intensivvård, Tandsjukdomar hos hund och katt, mm.mm.

Har dessutom haft förmånen att delta i BSAVA-kongress i Birmingham (British Small Animal Veterinary Association) samt North American Veterinary Conference i Orlando.

Mina huvudsakliga arbetsplatser har varit Regiondjursjukhuset i Helsingborg samt Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, anställd hos Norra Djurakuten sedan januari 2010.

Jag kan inte tänka mig ett bättre yrke då jag får en mix av veterinärmedicin och känslan av att kunna förbättra tillståndet hos djuren via den omvårdnad som ges.

Mina huvudsakliga intresseområden inom yrket är anestesi (narkos), djurens tandhälsa och hygien.

Min fritid upptas till stor del av mitt hästintresse där jag nu har en härlig unghäst, Blue Diamond, som ska utbildas. I hemmet har vi en ljuvlig sköldpaddsfärgad katt, Turtlis,  som förgyller tillvaron för familj och vänner. Känner inte att tiden räcker till för att ha hund nu men jag får träffa så många härliga hundar i mitt arbete så det går bra ändå.

I övrigt tillbringas ledig tid helst utomhus då naturen och kanske främst vatten i alla dess former tilltalar mig oerhört mycket. Segling, skidåkning (både utför och på längden), bad och att vistas vid vår härliga Bohuslänska kust är inte fel sätt att koppla av på.


Stefan Gustafsson – Leg. djursjukskötare

Stefan Gustafsson - Leg. djursjukskötareUtbildad legitimerad djursjukskötare med examensår 2003. Har efter examen jobbat på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, fram till 2011. Därefter verksam som konsult med inriktning på odontologi och anestesiologi. Från starten på Blå Stjärnan har intresset framförallt varit anestesi och intensivvård, och det är också på dessa avdelningar jag har jobbat. Som egen företagare har jag arbetat på kliniker och djursjukhus i Göteborgsområdet, Borås samt Halland.
Norra Djurakutens utveckling under de år jag tjänstgjort här som konsult är imponerande och det är därför jag väljer att i fortsättningen endast arbeta här. På Norra Djursjukhuset finns potentialen att bygga och utveckla en toppmodern tandklinik.
Intresset för tandvård väcktes under tiden på Blå Stjärnans kirurgklinik. De tre sista åren på Blå Stjärnan var jag ansvarig djursjukvårdare på tandkliniken. Har vidareutbildat mig inom odontologi bland annat med tilläggsutbildningarna Extraktionsteknik (2006), Dental röntgen och intraoral fotografering (2007), Feline Dentistry (2007), Radiographic Interpretation (2007), Odontologi hund och katt (SLU 10 hp, 2008), Periodontal Surgery (2009), Restorative Dentistry (2009),Endodontic Treatment and Restorative Dentistry (2010), Perfecting Endodontics (2015) samt Perfecting Feline Dentistry (2016). Har även deltagit i intern vidareutbildning inom intensivvård och anestesiologi, samt internationella intensivvårdskonferenser.
För mig är kvaliteten på vården det viktigaste – att man kan erbjuda kompetent och säker behandling samt håller sig uppdaterad vad gäller nya tekniker och metoder, både vad gäller tandvård och anestesi.
Husse till Barbro, Staffordshire Bullterrier, och Travis, adoptivhund från Irland, som båda borstar tänderna varje dag.


Eva Törngren – Djursjukskötare

Sedan barndomen har kontakten och närheten till djur varit viktig för mig. Det har alltid funnits många fyrbenta vänner vid min sida.
Från 1972 och tio år framåt var min familj bosatt i Grekland på ön Rhodos. Beståndet av herrelösa djur som behövde hjälp var stort och det dröjde inte många veckor innan jag var med och startade upp RAWS dvs Rhodos Animal Welfare Society. Det var 1000-tals djur som fick vår hjälp under åren.
Sedan 1991 har jag arbetat aktivt som djursjukvårdare/djursjukskötare. Först 19 år på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg. Mesta delen på Polikliniken vilket gav mig mängder av erfarenhet som jag bar med mig då jag 2010 började arbeta på Norra Djurakuten. En härlig klinik att arbeta på, fantastiska djurägare, underbara patienter och kära arbetskamrater har gjort att jag fortsatt arbeta som vikarie även efter min pensionering.
Privat bor jag på landet, är gift och mamma till två vuxna söner. Tre fina barnbarn är jag farmor till.
Hemma finns fyra hundar; Amanda, Elsa, Saga och Sofia. Alla av rasen Lancashire Heeler som i mitt tycke är en perfekt liten hund. Cornish Rexkatten Jonas är kronan på verket. Alla fem lika älskade och ett liv utan djur vore nog otänkbart för mig.


Eva Sjölinder Hansson – Receptionist

Bild på Eva Sjölinder Hansson - Receptionist

 

 

 

 

 

 


Anna Pahlm – Receptionist

Bild på Eva Törngren - djursjukvårdareJag började arbeta som receptionist på Blå Stjärnans djursjukhus 2010, efter 25 år inom restaurang.
Hit till Norra Djurakuten kom jag i november 2016.
Serviceyrket är något som jag brinner mycket starkt för. Att kunna påverka och göra skillnad på ett positivt sätt är fantastiskt givande.
Att arbeta på en mindre klinik är väldigt trevligt, bl. a för att kunderna känner sig sedda på ett annat sätt. Det blir helt klart mer personligt
Man blir som receptionist även mer delaktig i fallen, då man arbetar nära både veterinärer och djursjukskötare.
Man får ett mycket större arbetsområde. Allt ifrån att svara i telefon, göra bokningar, rådgivning, sälja foder, kontakta försäkringsbolag, koppla div dokument, vara med som en hjälpande hand vid vissa undersökningar, beställa varor mm. 
Jag har haft egna djur i hela mitt vuxna liv. Hund, katter och marsvin. Just nu har jag 2 honkatter som är 8 år.
När jag inte arbetar så gillar jag att umgås med min familj, resa, träffa vänner, åka skidor och fixa i hem och trädgård.