Välkommen Jonas!

JonasVi önskar Jonas Eriksson, legitimerad veterinär och specialist i hundens och kattens sjukdomar,välkommen i teamet på Norra Djurakuten.

Presentation Jonas

Mitt namn är Jonas Eriksson. Jag har jobbat som veterinär sedan 2005, när jag tog veterinärexamen från SLU i Uppsala. Jag har hela min karriär jobbat på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg (jag började där redan 1999, då som vikarierande s.k. djursjukvårdare och jobbade varje sommar fram till min veterinärexamen).

Jag tog min specialistexamen i hundens och kattens sjukdomar 2009.

Jag har varit chef för Blå Stjärnans Akut- och intensivvårdsavdelning sedan 2012.

Under min karriär som veterinär på Blå Stjärnans Djursjukhus har jag hela tiden haft mina stora intressen inom narkos, smärtlindring samt akut- och intensivvård. Med åren har jag även intresserat mig för och utvecklat ett speciellt intresse inom tumörsjukdomar (onkologi). Även invärtes-medicin ligger mig varmt om hjärtat.

Parallellt med mitt jobb på Blå Stjärnan har jag även jobbat med undervisning av både veterinärer och djursjukskötare i hela Sverige inom narkos, smärtlindring samt akut- och intensivvård. Jag har föreläst på kliniker, djursjukhus och på universitet.

Efter all denna tid och specialisering på ett av Nordens största djursjukhus, så vill jag nu prova på något nytt. Det finns för- och nackdelar med alla typer av djursjukhus och kliniker. Norra Djurakuten är dock en klinik som jobbar på samma kompetenta och medicinska sätt som ett stort djursjukhus, men i liten tappning, vilket gör att man kommer närmare patienten och djurägaren. Detta ser jag som en mycket stor tillgång och är något som jag har saknat på det stora sjukhuset.

Jag tror att jag kan komma att tillföra många nya idéer och utvecklingspotential till Norra Djurakuten. Vi kommer att kunna utveckla och förfina den redan stora narkoskompetensen och därmed kunna erbjuda att söva djuren på absolut säkraste sätt (oavsett typ av sjukdom eller ingrepp, så länge vi kan utföra det kirurgiska ingreppet). Även smärtlindring är något som kommer att prioriteras. Vi kommer att kunna erbjuda behandlingar av tumörsjukdomar på högsta nivå, inklusive cytostatika (cellgifter), vilket har utvecklats enormt de senaste åren (de flesta hundarna och katterna mår fantastiskt bra under behandlingen). Vi kommer även att kunna stå till tjänst med en bredare och djupare utredning inom medicinska sjukdomar.