1. Kliniken
  2. Vaccination

Vaccination

Vaccination av hund

Att vaccinera sin hund är viktigt för att förhindra att den drabbas av olika smittsamma virussjukdomar.

De sjukdomar som hunden bör vaccineras mot är Parvo (hundpest), Distemper (valpsjuka),  HCC (smittsam leverinflammation) och Parainfluensa (kennelhosta).

Vi använder oss av Nobivac DHPPi (parvo, valpsjuka, hcc och kennelhosta) och av Nobivac Pi (kennelhosta).

 

Hur ofta ska man vaccinera sin hund?

De flesta valpar får sin första vaccination hos uppfödaren och ska sen vaccineras igen vid 13 veckors ålder. Om valpen inte blivit vaccinerad hos uppfödaren räcker det med att man ger en vaccination fr.o.m. 13 veckors ålder. Vuxna hundar vaccinerar man vid ett års ålder och sedan med ett års mellanrum. Skyddet mot kennelhosta fylls på årligen. Skyddet mot Parvo, Distemper och HCC fylls på vart tredje år.

Revaccination ska sedan ske årligen. Kennelhosta kan vara farligt för valpar och äldre hundar och det är framförallt väldigt smittsamt.

 

Vad kostar det att vaccinera sin hund?

Kostnaden för att vaccinera sin hund varierar. Kontakta oss för att ta reda på priset för vaccination av just din hund.

 

 

Vaccination av katt

Din katt bör vaccineras mot kattpest och kattsnuva, vilka båda är smittsamma virussjukdomar. Även innekatter ska vaccineras eftersom viruset är stabilt i miljön och kan fås med in genom t.ex. skor.

Grundvaccinationen ges vid två tillfällen med 3-4 veckors mellanrum. Rekommendationen är att man gör vaccinationen från 12 veckors ålder hos kattungar med en kattmamma som är vaccinerad. Är kattmamman däremot inte vaccinerad bör man vaccinera något tidigare, från 8 veckors ålder. Vi använder oss av Purevax RCP och RC.

Revaccination ska sedan ske ett år efter den andra vaccinationen i grunden. Sedan är det vaccination en gång om året som gäller, precis som för hund.

För uppfödare och katterier finns vacciner som även täcker andra virussjukdomar, det är inte alltid vi har hemma dessa vaccin på lager så efterfrågar du något specifikt, t.ex. Chlamydiavaccin eller FeLV-vaccin är det bra om du är ute i god tid när du ringer och bokar tid så att vi hinner ta hem vaccin om vi inte har det hemma.

 

Boka tid för vaccination

Relaterade sidor

Tandvård

Vi erbjuder tandvård av mycket hög kvalitet och säkerhet. På kliniken har vi ett tandteam som består av vet...

Läs vidare
Operation

Norra Djurakuten erbjuder ett kompetent operationsteam som omfattar anestesi med specialutbildade och erfar...

Läs vidare
Priser och betalning

Hos oss kan du betal med kort eller swish, faktura medges i enskilda fall. För dig som har en djurförsäkr...

Läs vidare