1. Kliniken
  2. Operation

Operation

Norra Djurakuten erbjuder ett kompetent operationsteam som omfattar anestesi med specialutbildade och erfarna sköterskor, en komplett övervakningsutrustning och erfarna kirurger. På vår operationsavdelning utför vi de flesta typer av operationer.

 

 

Inför operation

Kvällen innan planerad operation är det viktigt att undanhålla mat från ert husdjur, efter att han/hon ätit sin kvällsmat. Från och med kl. 22.00 ska ert djur inte äta. Vatten ska däremot stå framme hela natten och på morgonen.

Vid intaget på morgonen får ni träffa er veterinär som gör en undersökning av ert djur. Det är viktigt att auskultera hjärta och lungor inför narkosen. Ibland behövs det tas blodprover eller kanske utföras en röntgenundersökning innan sövning, och ibland har detta redan gjorts några dagar innan planerad operation.

 

 

Efter inskrivningen görs ett narkosprotokoll där vi planerar vad som passar varje patient bäst ur narkossynpunkt. Läs mer om narkos & smärtlindring. Därefter får patienten lite lugnande medicin så att han/hon ska slappna av och inte vara orolig under vistelsen hos oss över dagen. I god tid före operationen får patienten också smärtstillande, oftast två olika typer, för att på bästa sätt förebygga smärta och obehag av ingreppet som ska utföras. Först därefter är det dags att söva patienten.

Ert djur övervakas av erfaren och välutbildad narkospersonal. Våra narkossköterskor har mångårig erfarenhet av att söva patienter med olika sjukdomsbilder. Vi hanterar såväl friska som mycket svårt sjuka djur på vår operationsavdelning.

 

Relaterade sidor

Kastrering av hund och katt

Kastrering innebär att man på hondjuren avlägsnar både äggstockar och livmoder, och på handjuren båda testi...

Läs vidare
Laboratorium

Vi har ett eget labb där vi med högteknologisk utrustning utför ett flertal analyser på blod och urin. Vi u...

Läs vidare
Vaccination

Vaccination av hund Att vaccinera sin hund är viktigt för att förhindra att den drabbas av olika smittsamma...

Läs vidare