1. Kliniken
  2. Operation

Operation

Norra Djurakuten erbjuder ett kompetent operationsteam som omfattar anestesi med specialutbildade och erfarna sköterskor, en komplett övervakningsutrustning och erfarna kirurger. På vår operationsavdelning utför vi de flesta typer av operationer.

 

 

Inför operation

Kvällen innan planerad operation är det viktigt att undanhålla mat från ert husdjur, efter att han/hon ätit sin kvällsmat. Från och med kl. 22.00 ska ert djur inte äta. Vatten ska däremot stå framme hela natten och på morgonen.

Vid intaget på morgonen får ni träffa er veterinär som gör en undersökning av ert djur. Det är viktigt att auskultera hjärta och lungor inför narkosen. Ibland behövs det tas blodprover eller kanske utföras en röntgenundersökning innan sövning, och ibland har detta redan gjorts några dagar innan planerad operation.

 

 

Efter inskrivningen görs ett narkosprotokoll där vi planerar vad som passar varje patient bäst ur narkossynpunkt. Läs mer om narkos & smärtlindring. Därefter får patienten lite lugnande medicin så att han/hon ska slappna av och inte vara orolig under vistelsen hos oss över dagen. I god tid före operationen får patienten också smärtstillande, oftast två olika typer, för att på bästa sätt förebygga smärta och obehag av ingreppet som ska utföras. Först därefter är det dags att söva patienten.

Ert djur övervakas av erfaren och välutbildad narkospersonal. Våra narkossköterskor har mångårig erfarenhet av att söva patienter med olika sjukdomsbilder. Vi hanterar såväl friska som mycket svårt sjuka djur på vår operationsavdelning.

 

Relaterade sidor

Riktlinjer för tandvård

Introduktion Vi på Norra Djurakuten är dedikerade till kvalitativ veterinärmedicinsk tandvård. Kvalificerad...

Läs vidare
Butik och foder

I vår butik säljer vi friskfoder och medicinska foder från Hill’s, Specific, och Royal Canin. Medicinskt fo...

Läs vidare
Ögonlysning för djur

Ögonlysning utförs av auktoriserad ögonlysningsveterinär för att undersöka förekomst av ärftliga ögonsjukdo...

Läs vidare